7 titulů z MČR žactva a dorostu pro naše veslaře!!!

07. 07. 2015 Tomáš Klíma Články 3041x 0

 

Určitě po dlouhé době rekordních 7 titulů mistrů a mistryň České republiky získali veslaři Jiskry Třeboň na Mistrovství ČR žactva a dorostu, který se konal 26.-28.6.2015 na kanálu v Račicích.

Celkem se našim veslařům podařilo získat 10 medailí - 7 zlatých, 1 stříbrnou a 2 bronzové. Celkem bylo na tomto mistrovství vypsáno 31 závodů, tzn. že naši veslaři zvítězili v každém 4,5 závodě. A to v konkurenci 590 posádek!

Tento fantastický úspěch vynesl Jiskru Třeboň na první místo mezi startujícími 34 kluby. Dalšími kluby s největším počtem titulů patřily "jen" 4 tituly a to Slavoji Litoměřice a Spartaku Boletice.

A kdo se o tento fenomenální výsledek nejvíce zasloužil:

Na prvním místě dorostenci. 3 zlaté medaile a 1 bronzová hovoří za vše.

Hned v prvním dorosteneckém závodě nenašla na čtyřce s kormidelníkem přemožitele posádka: Radek Růžička, Jan Šimkovský, Jan Vochoska, Tomáš Kohout s kormidelníkem s LS Brno. A bylo z toho první zlato.

Trenérovi Janu Vochoskovi st. podařilo seskládat velmi dobrou kombinaci párových a nepárových veslařů, kteří skvěle bojovali i na čtyřce bez kormidelníka (ve stejném složení jako na čtyřce s kormidelníkem), kde po skvělém téměř 500 m dlouhém finiši se propracovali na třetí místo a získali bronzové medaile o pouhých 1,59 s od zlata.

A své gala představení dovršili zlatem a titulem na královské disciplíně osmě ve společenství se Spartakem Boletice. Tímto vítězstvím zopakovali své vítězství na Primátorských osmiveslicích a potvrdili, že vítězství na Primátorkách nebyla žádná náhoda. Na MČR zvítězili o téměř 5 sekund, co už je na osmách velmi výrazný náskok.

Třetí dorostenecký titul získal Matěj Linhart na párové čtyřce dorostenců ve společenství s veslaři z Otrokovic, Blesku Praha a Slavie Praha. Matěj také obsadil ještě 5. místo ve finále A na skifu dorostenců.

Toto velmi úspěšné dorostenecké představení přineslo našim borcům prozatimní třetí místo v hodnocení družstev dorostenců v Českém poháru.

 

Ještě o stupínek výše v hodnocení Českého poháru jsou naše starší žákyně. Ty zaostávají za vedoucím ČVK Praha o pouhých 19 bodů.

A z Mistrovství ČR si děvčata odvezla 2 zlaté medaile, 1 stříbrnou a 1 bronzovou.

Potvrzení, že čtyřka s kormidelníkem je tradiční třeboňská disciplína už od vítězství na OH 1952, nám dala čistá třeboňská podádka Simona Kohoutová, Hana Klímová, Iva Klímová, Klára Brothánková a na korm. Eva Klímová. Po suverénním vítězství v rozjížďce ani ve finále nenechaly nikoho na pochybách, kdo je letos v této disciplíně nejlepší a zlaté medaile jim visely na krku oprávněně.


 

O svou letošní neporazitelnost nepřišla ani 13-ti letá skifařka Vendula Čupitová. Ve všech letošních závodech na skifu suverénně vítězila a tak i na MČR byla největší favoritkou. Papírové předpoklady potvrdila a všechny soupeřky se musely sklonit před její letošní formou.

Že to našim děvčatům nejenom sluší, ale i velmi hezky a rychle jezdí potvrdily i Simona Kohoutová, Hana Klímová na korm. Eva Klímová ve spol. s děvčaty z Olomouce na párové čtyřce. Po velmi pěkném souboji vybojovaly druhé místo a tím i stříbrné medaile.

Vendy  Čupitová ještě zazářila v silně nabité konkurenci dvojskifů starších žákyň a spolu s veslařkou ze Spartaku Boletice dojely na třetím místě a dovršily úspěch našich starších žákyň ziskem bronzové medaile.

 

Ve skvělé formě se také představila naše mladší žákyně Anežka Šimkovská. Dvě zlata a dva tituly mistryně ČR ze dvou startů hovoří za vše.

Nejdříve zvítězila na dvojskifu se spolujezdkyní z KVS Štětí, s velkým náskokem před ostatním startovním polem.

 

A pak porazila všechny své soupeřky na skifu žákyň mladších 12-ti letých a obhájila tak loňské vítězství.

Sice ne medailově ale 2,4 s od zlata a 1,5 vteřiny od bronzu dojela na 5. místě ve finále A na jaře nově vytvořená posádka párové čtyřky našich mladších žáků, ve složení Marek Ille, Michal Korda, Pavel Korecký, Vojtěch Zeman, na korm. Eva Klímová. Jak je patrno z cílové fotografie jednalo se o velmi vyrovnaný závod a k medaili chyběl opravdu jen kousek (naše loď nejblíže k nám).

 

Úspěšné představení na MČR vyneslo našim mladším žákům průběžné 5 . místo i v bodování Českého poháru.

 

Veškeré výsledky můžete nalézt zde:

www.sportis.cz/csv.php

 

Za výbornou fotodokumentaci bych chtěl poděkovat Honzovi Šimkovskému st., bez jeho kvalitních fotografií by nemohl tento článek vzniknout.

Aktuality

07. 02. 2024

Výroční členská schůze 15.3.2024

Výbor veslařského oddílu TJ Jiskra Třeboň zve všechny členy veslařského oddílu na výroční členskou schůzi, která se bude konat dne 15.3.2024 v 18:00 v klubovně veslařského...Více zde

18. 01. 2023

Výroční členská schůze

Výbor veslařského oddílu TJ Jiskra Třeboň zve všechny členy veslařského oddílu na výroční členskou schůzi, která se bude konat dne 3.3.2023 v 18:00 v klubovně veslařského...Více zde

13. 10. 2022

Pozvánka na veslařskou žábu

V sobotu 22.10.2022 se bude konat tradiční veslařská Žába. Pozvánku naleznete v sekci ke stažení.   Všichni jsou srdečně zváni.Více zde

24. 08. 2022

Třeboňská regata 2022 - vyhodnocení

V pátek 19.8.2022 se na rybníku Svět v Třeboni uskutečnil 1. ročník Třeboňských Beach sprintů. Jedná se o novou disciplínu, která by se měla stát součástí olympijského programu...Více zde

01. 07. 2021

Dotační titul 2021

Podpora talentované veslařky Simony Kohoutové a její přípravy na MS U23 Simona Kohoutová je v roce 2021 finančně podporována jikočeským krajem v rámci...Více zde

19. 08. 2022

Startovní listina Třeboňská regata 2022

V sekci "soubory ke stažení" naleznete startovní listinu Třeboňské regaty 2022 po schůzce.Více zde

01. 06. 2022

Vyhodnocení projektu

Cílem projektu byla podpora a zajištění kvalitních tréninkových podmínek pro juniorskou reprezentantku z let 2019 a 2020 Simonu...Více zde

25. 02. 2022

Výroční členská schůze

Výbor veslařského oddílu TJ Jiskra Třeboň zve všechny členy veslařského oddílu na výroční členskou schůzi, která se bude konat dne 11.3.2022 v 18:00 v klubovně veslařského...Více zde

09. 11. 2021

Rekonstrukce 2021

 V termínu 26.8. - 13.10.2021 proběhla rekonstrukce části elektroinstalace a plynového kotle s příslušenstvím na veslařské loděnici v Třeboni. Celková sena akce činila...Více zde

21. 08. 2020

Otevřené Mistrovství Oblasti Vltava

Výsledky sobotních rozjížděk a startovní listinu nedělního programu naleznete na www.veslo.cz/závody/rozlosování nebo zde v dokumentech Ke stažení.Více zde

Fotogalerie